fredag

Gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg, stegt i gryde er en fin ret på denne årstid. I halvtredserne var gammeldags oksesteg en typisk søndagsmiddag og som sådan er den da stadig aktuel.

Starten til en gammeldags oksesteg er indkøb af enten et stykke oksebov uden ben eller et stykke oksetykkam. Begge udskæringer er egnede.
Jeg ved godt, at nogle kommer urter i gryden, men foretrækker det uden, da stegen og sovsen ellers kommer til at smage af suppeurter, hvilket hører hjemme i anden sammenhæng.

GAMMELDAGS OKSESTEG I GRYDE
Brun kødet godt på alle sider i en stegegryde. Tilsæt vand og salt og lad oksestegen stå og simre i mindst 2 timer eller til den er godt mør.
Tag stegen op. Kog skyen, jævn den. Tilsæt kulør og smag til med salt.

Server gammeldags oksesteg i skiver sammen med kartofler, sauce, syltede asier og solbærsyltetøj.

VELBEKOMME

Når vi dengang spiste gammeldags oksesteg om søndagen, blev resten af stegen og sovsen brugt til hachis, som blev serveret med brunede kartofler og syltede drueagurker til dagen efter.

HACHIS

Kør resten af oksestegen gennem kødhakkeren. Kom kødet op i resten af sovsen. Smag til med madsherry, salt og peber og tilsæt evt. lidt mere kulør.

2 kommentarer:

  1. Da jeg var barn blev der ifm. festlige lejligheder altid serveret gammeldags oksesteg (i skiver) ovenpå på ½ rundstykke med brun sovs og stuvet hvidkål til. Det er ALDRIG lykkes mig at finde andre, der har spist det sådan - men det smager himmelsk! :-D

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.