lørdag

Anneberg Dessert

Anneberg dessert, serveret med flødeskum til efter en god middag er en både flot og  meget velsmagende dessert fra en svunden tid. Til Anneberg dessert skal bruges æbler, som ikke koger ud, idet der anvendes hele stykker æble i aflange stykker.
Jeg ville foretrække de gode danske æblesorter, fremfor bestrålede og sprøjtede udenlandske af den slags, der kan holde sig i flere år. Det er da unaturligt . . . .

Måske skulle man overveje, at forkæle sig selv og sin familie til weekenden . . .

Opskrift : Kirsten Hüttemeier


ANNEBERG DESSERT

dej
250 g smør
300 g sukker
4 æggeblommer
reven skal af 1 citron
200 g mel

1 kg æbler, skrællet og skåret i aflange stykker
vanilie
sherry
smør

snittede mandler

Rør dejen sammen og kom den i 2 runde forme med løs bund. Bages i ca. 1 time ved 180-190 grader.

Æblestykkerne koges med vanilie, sherry og lidt smør.
Arranger de kogte æblestykker tæt i rundkreds på de bagte bunde og dryp dem med juice fra kogningen.
4 æggehvider piskes med 200 g sukker og bredes over æblerne, drys med snittede mandler.
Stil de færdigdekorerede bunde i ovnen ved ikke for stærk varme til marengsen er let sprød og gylden.

Anneberg dessert serveres med koldt flødeskum til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.