mandag

Røget medister a la wienerschnitzel

Røget medister a la wienerschnitzel stammer fra først i 50 erne, hvor forbavselsen over, at man kun spiste røget medisterpølse som billigt pålæg førte til, at en sparsommelig husmoder opfandt opskriften på røget medisterpølse a la wienerschnitzel.
Det er en udmærket hverdagsret og suppleret med nogle gode grøntsager, stiger næringsværdien betragtelig, for vi kan jo godt blive enige om, at røget medisterpølse indeholder store mængder fedt, hvortil kommer stegefedtet. Svinefedt kan erstattes med mgr., men retten får så en lidt anden smag.



RØGET MEDISTER A LA WIENERSCHNITZEL

1 røget medisterpølse
mel
æg
rasp
svinefedt eller mgr.
lidt høvlet peberrod

Den røgede medister skæres i stykker af ca. 10 cm længde og herefter i 3-4 skiver på langs. De må ikke være for tynde.
Der vendes først i mel, derefter i æg og tilsidst i rasp. Steges i svinefedt eller mgr. Pynt medisterstykkerne med høvlet peberrod.

Røget medister a la wienerschnitzel serveres med kartoffelmos eller kartofflsalat og som garniture alle slags kogte grøntsager efter årstiden.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.