tirsdag

Forkælet selleri

Forkælet selleri hentyder til, at der er gjort lidt ekstra godt for den, så sellerien bliver til en ren lækkerbisken. Til forkælet selleri kan serveres råstegte kartofler, hvis familien absolut skal have kartofler til, men det er ingen nødvendighed.

Selleri kan som bekendt serveres på mange måder og denne sjove, gamle opskrift var ikke til at stå for, så den skal med på min menu.

For selleri elskere en dejlig hverdagsret, som udover selleri byder på masser af det gode grønne.


FORKÆLET SELLERI

1 stor eller 2 mindre sellerier
vand
salt
fedtstof
8 skiver bacon
revet rå gullerod
revet rå æble
små frosne eller dåseærter

Sellerien renses, skæres i skiver, koger, drypper af og steger på panden i mgr. eller baconfedt. Forkælet selleri serveres lysebrune med sprødstegte baconskiver over og en god råkostsalat af revne gulerødder og revne rå æbler, toppet op i små bunker. Hertil brunet smør eller mgr. og ærter.

råstegte kartofler

Rå kartofler skæres i ret tykke skiver og skiverne deles ud til firkanter, der steger i mgr. eller lidt svinefedt på panden til de er møre og brune.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.