lørdag

Savarin med jordbær og råcreme

Savarin med jordbær og råcreme serveres med let optøede, frosne jordbær, henkogte eller syltede jordbær eller bare kogte æbler eller pærer. Opskriften på denne savarin med jordbær og råcreme er en såkaldt ægte savarin, det vil sige, en savarin, bagt med gær. Der findes også en uægte savarin, som er en sukkerbrødsdej. De er begge gode, hver for sig.
Savarin er skøn som dessert eller til en glad kop kaffe.


SAVARIN MED JORDBÆR OG RÅCREME

dej
100 g mel
1 spsk. sukker
1/2 dl mælk
15 g gær
100 g smør eller mgr.
15 mandler
revet skal af 1/2 citron
2 æg

sukkerlage
3 dl vand
300 g sukker
likør eller rom
appelsin- eller citronsaft
1 pakke frosne jordbær

Fedtstoffet hakkes ud i melet, gæren smuldres i, hvorefter sukker, de smuttede, hakkede mandler, citronskal og de to sammenpiskede æg tilsættes og dejen slås sammen. Kommes i en velsmurt rand- eller springform. Dejen hæver lunt i 20 minutter og bager derpå i ovnen ved 250 grader i 15. minutter.
Kagen tages ud af formen og når den er kold, lægges den tilbage i formen og overhældes nu med sukkerlagen, der er kogt op og tilsat likør eller rom efter smag. Kagen prikkes for at lagen rigtig kan trænge ned og trækker et par timer.
Læg kagen på et fad og fyld op med de frosne, letoptøede jordbær.
Server savarin med jordbær og råcreme eller erstat råcremen med vanilieis eller flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.