mandag

Havregrynsbøf

Havregrynsbøf, tilsat en rest kød fra dagen før eller hvad man nu har i huset. Det kunne også være ristede flæsketern, rå hakkede eller ristede løg, grøntsager, hvidløg - alt kan bruges.
Retten er en rigtig spareret og jeg kan forestille mig, at opskriften på havregrynsbøf i sin tid er opstået i en sparsommelig husmoders fantasifulde hjerne.

Vi kan alle godt klare en sparedag om ugen, uden at lide nød i den anledning. Det kunne så være dagen, hvor vi vil have brugt op af vore rester, vi har samlet sammen igennem flere dage.

Her i huset ender det som regel i biksemad med spejlæg eller lignende. Det er skam også dejligt, men fremover vil jeg kigge mere tilbage på, hvad husmødrene i 50erne havde fantasi til og lade mig voldsomt inspirere af dem.

HAVREGRYNSBØF

100 g havregryn
2 dl mælk eller fløde
1 lille æg
salt
lidt hakket persille eller purløg
ingefær eller peber efter behag

Mælken hældes over grynene og står i en kvart time. Bagefter tilsættes ægget, salt og kryggerrierne og røres godt igennem. Tilsæt nu en rest kød, der hakkes eller ristede flæsketern, rå hakkede eller ristede løg, hvidløg om ønskes, hakkede grøntsager, - kort sagt . . . . brug fantasien.
Havregrynsbøf steges i fedtstof som andre bøffer.

GOD FORNØJELSE

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.