søndag

Krydderkrans

Krydderkrans med mørk eller hvid glasur er bagt med ca. en del hvedemel og knap to dele kartoffelmel og så er der ingen fedtstof i denne kage og det behøver vi jo ikke, at besvære os over, - vel ? Alligevel er krydderkrans en let og lækker kage. Den er hurtig at røre sammen og pynter på kaffe- eller tebordet.


Opskriften på krydderkrans stammer fra sidst i 50erne. Den rammer tidens trend meget godt på grund af det lave fedtindhold.

KRYDDERKRANS

2 æg
150 g sukker
75 g hvedemel
120 g kartoffelmel
2 strøgne tsk. bagepulver
5 spsk. kogende vand
3 tsk. kanel
1 tsk. nelliker
1/2 tsk. ingefær

Glasur
flormelis og vand, evt. tilsat kakao

Æg og sukker pises til en tyk æggesnaps, det kogende vand tilsættes lidt ad gangen. Pisk hvidt igen. Vend forsigtigt de 2 slags mel, tilsat bagepulver og krydderier i og fyld straks dejen i en velsmurt form. Drys omhyggelig med rasp.
Kagen bages ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Når kagen er bagt, vendes den ud på en rist og glaseres med enten hvid- eller brun glasur.

Krydderkrans er dejlig til en kop kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.