onsdag

Æggereder

Æggereder til vinterens suppeterrin både smager skønt og ser godt ud i forskellig slags suppe og så er det fra en tid, hvor æggereder serveredes i suppen til finere brug, i finere hjem. Der er imidlertid intet i vejen for, at pynte suppen med disse skønne reder på en ganske almindelig dag, i et ganske almindeligt hjem.

Det er såre nemt og så er det den lille detalje med den store virkning.


Der anvendes rå æggeblomme i opskriften og det vil være fornuftigt i den anledning, at anvende pasteuriseret æg.

ÆGGEREDER

hårdkogte æg
rå æggeblomme
salt
hvid peber

Hårdkogte æg pilles og skæres forsigtigt igennem. Blommen tages ud og hviderne skylles og lægges omvendt på et rent klæde. Blommerne pureres gennem en sigte og røres sammen med rå æggeblomme til passende konsistens. Smages til med salt og hvid peber. Æggemassen trilles i små kugler, der fordeles i de halve kogte æggehvider.
Ved servering lægges en æggerede i hver tallerken suppe.
Se, det vil imponere de, som tager del i måltidet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.