tirsdag

Fyldte tøndekartofler

Fyldte tøndekartofler, serveret til frokost eller som en nem lille natmad . . . . begge dele duer. Fyldte tøndekartofler gøres færdige i ovnen efter de er udhulet og fyldt, men det er en smule vanskeligt at udhule rå kartofler, så den del af processen tager længst tid.

I stedet for at kassere den udhulede kartoffelmasse, koger jeg den sammen med lidt rodfrugter, skåret i småstykker uden salt og laver en dejlig  rodfrugtmos af den.

Forøvrigt fandt jeg opskriften på fyldte tøndekartofler i mine gamle opslagsværker fra sidst i 50erne.


FYLDTE TØNDEKARTOFLER

8 store kartofler

fyld
4 skiver bacon, klippet i små tern
150 g hakket kalvekød
salt
peber
100 g champignon, skåret i småstykker

Kartoflerne skrælles ikke, men skrubbes godt og spidsen skæres af. Med en ske og en skarp kniv udhules kartoflerne til der er en skal på ca. 1/2 cm tykkelse tilbage. I hver kartoffel puttes nu fyldet, der er blandet og brunet på panden, krydret ret stærkt og smagt til. Kartoflerne lægges i et smurt ildfast fad, dryppes med lidt vand og kødekstrakt og steger i ovnen ved 225 grader i 40 minutter eller til de er meget møre.
Fyldte tøndekartofler serveres hele som frokostret eller som en lille sjov natmadsbid.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.