tirsdag

Legeret torskehovedsuppe

Legeret torskehovedsuppe med ostestænger eller gratinerede ostekanapeer er en fin forret, men serveres legeret torskehovedsuppe med suppeurterne til og et mere bastant brød som et godt bondebrød eller en grovflütes, kan suppen udmærket gøre det ud for et mættende og nærende hovedmåltid.


Mange anvender ikke hovedet på torsken, men beder fiskemanden beholde det eller man tager det med hjem til katten. Der bliver faktisk en god suppe på torskehover i denne gamle opskrift fra en svunden tid, der tilberedt med urter ligesom oksekødsuppe, er et godt måltid på en suppedag.

LEGERET TORSKEHOVEDSUPPE

1 stort eller nogle små torskehoveder
1 1 1/2 liter vand
salt
suppeurter og suppevisk (porrer, gulerødder, selleri)
hakket persille
citronsaft
2-3 æggeblommer
lidt fløde

Torskehoveder sættes over at koge i vandet, tilsat salt og de rensede suppeurter kommes på. Hovederne koges møre og tages op sammen med suppeurterne. Si suppen. Kødet pilles fra benene, kommes i den siede suppe og bringes til kogepunktet uden at koge én gang.
Suppen lieres med fløden og æggeblommerne, tilsmages med citronsaft, drysses med hakket persille og serveres straks med ostestænger og gratinerede ostekanapeer til.
Hvis legeret torskehovedsuppe spises som hovedret, serveres suppeurterne og bondebrød eller grove flütes til for mæthedens skyld.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.