søndag

Rugbrødssauce

Rugbrødssauce er en sjov, meget gammel opskrift uden egentlige mål på. Der må man slumpe sig frem efter personlig smag. Den gør sig godt til f.eks. oksekød og så er rugbrødssauce hurtig at fremtrylle, da de fleste ingredienser hertil som regel er i huset.

Jeg har forsøgt at finde oprindelsen til denne sjove, meget gamle opskrift, men uden held. Til de, der har lyst til at prøve noget helt utraditionelt og for de, som gerne vil have et alternativ til øllebrød ud af sine rugbrødsrester. For nu at blive ved øllebrød . . . .  findes der så noget dejligere end en portion øllebrød, lavet på rugbrød (gerne med kerner i), mørk hvidtøl og brun farin. - Jeg simpelthen elsker det og går bølgerne højt med en stor klat flødeskum på toppen.

Rugbrød er et rigtig godt valg, ernæringsmæssig set, og et produkt som vi skal være stolte af her i landet. Det lever til fulde op til de anbefalede kostvejledninger, hvis man vil leve sundt og rigtigt. Desværre har rugbrødet for sin part måtte vige en del for moderne fastfoodmåltider, når det gælder den unge generation, men heldigvis er vi mange endnu, der ikke kan undvære det daglige rugbrød og her kunne gamle opskrifter, baseret på rugbrødsrester komme til ære og værdighed. Man kan jo selv eksperimentere videre.


RUGBRØDSSAUCE

1 håndfuld revet rugbrød
lidt sukker
en klat smør
stærk kødsuppe
citronskal
stødt allehånde

Sukkeret brunes med smørret, brødet tilsættes og ristes lysebrunt. Suppen hældes over, tilsættes citronskal og allehånde. Koges godt igennem og pureres tilsidst gennem en sigte.
Ønskes saucen lidt syrlig, tilsætter man citronsaft efter behag.
Rugbrødsauce smager godt til oksekød.

RIGTIG GOD FORNØJELSE

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.