fredag

Farsroulader med skinke og ostepinde

Farsroulader med skinke og ostepinde er en lidt usædvanlig måde at servere farsmad på fra dengang i 50erne.


Der er faktisk ikke noget dejligere end de gamle og velkendte farsretter som frikadeller, karbonader, forloren hare m.m., men engang imellem er det dejligt og forresten også sjovt, at kunne servere farsmad på festmanér som nu farsroulader med skinke og ostepinde og den holder, - også som gæstemad, evt. med en god dessert bagefter.
Nu er det bare at vælge .  .   .   .  små ruller, eller én stor rulle.


Opskriften er til 4 personer

FARSROULADER MED SKINKE OG OSTEPINDE

500 g hakket magert flæskekød og kalv
1 æg
1 dl rasp
1 dl vand, evt. appollinaris
ca. 1 dl fløde
salt
peber
paprika
8 skiver fed, mild ost
8 skiver skinke (spegeskinke) - ikke kogt
fedtstof til stegning

Kødet røres til en god, ikke for lind fars med de øvrige ingredienser.
På et fugtigt spækkebræt spredes farsen ud og kan nu enten bruges hel til en stor rulle eller skåret i passende stykker til små ruller. Til små roulader skæres osten i lange, tykke ostepinde. Til en stor roulade skæres tykke skiver ost i 2 dele.

Små ruller : Læg ostepindene på farsen og rul sammen ved hjælp af en kniv. Rullerne pakkes ind i skinkeskiverne og holdes sammen med en tandstikker. Brunes på panden i fedtstoffet ca. 10 minutter. Ryst panden indimellem, så de bliver brune på alle sider.
Resultatet er så at osten smelter, farsen er gennemstegt og skinken er gylden og sprød.

Små ruller serveres på et varmt fad med skysauce, evt. tilsat lidt tomatketchup, stegte kartoffelskiver eller stuvet spinat.

Stor rulle : Spred farsen ud på et fugtigt spækkebræt og læg først skinkeskiverne over, herefter osten, delt i halve skiver. Farsen rulles sammen og anbringes i et ildfast fad, som sættes i ovnen ved 180-200 grader. Brunes og dryppes med lidt smeltet, brunet smør eller mgr. Steges i 40 minutter.

Farsroulader med skinke og ostepinde, som én stor rulle, serveres med en let jævnet skysauce, grøntsager og en god kartoffel til, enten i form af en kogt kartoffel eller som stegte kartofler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.