tirsdag

Porrerand

Porrerand med rørt smør er lækker til en kødløs middag eller som et lunt indslag i frokosten og skal der absolut kød på middagsbordet, er tykke skiver af kogt, røget skinke dejligt til porrerand.

Butikkerne bugner i øjeblikket af alle de gode vinterporrer og spar endelig ikke på dem. Porrer er yndet i rigtig mange vinterretter og en fantastisk garniture.


PORRERAND

6-8 porrer

gratindej
60 g smør
45 g mel
1/4 liter mælk
3 æg
salt
peber

Porrerne skæres i 3 cm lange stykker, de koges let og afkøles. Smør en randform med smør og drys den med rasp og læg porrestykkerne i. Lav en afbagning af smør og mel, spæd med kogende mælk og kog det igennem. Tag gryden af varmen, rør æggene i 1 ad gangen og smag til med salt og peber.
Hæld dejen over porrerne og kog randen i vandbad ved svag varme i 1/2-3/4 time.
Servering af porrerand indledes med, at vende den færdigkogte rand ud på et fad og servere den med koldt, rørt smør til.

VELBEKOMME

1 kommentar:

  1. Ja det er meget godt; - MEN - det er umuligt at finde en glat randform nu om dage. Der findes hos isenkræmmere kun "budding"-lignende forme.
    Gamle, slidte Madam-Blå dur ikke - de er altid fyldt med ridser indvendig; - hvilket gør at det er umuligt at få farsen/porrerne ud i eet stykke. Måske er det lærer Andersen fra Matador, som var årsag til, at produktionen af rand-forme beregnet til kødfars, er stoppet :-)

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.