lørdag

3 slags natmad anno 50'erne

Dagene bliver hastigt kortere og mørkere. Det betyder, at vi er begyndt at hygge os mere indendøre. Biografture, teaterbesøg og anden fritidsfornøjelse, måske op til weekenden, sammen med gode venner indbyder til en gang natmad og til weekenden byder vi så familien på natmad.

Det med at hygge sig indendøre forstod man også i de gode gamle dage, dengang i 50erne, som nu her efter en biografaften med gode venner med 3 slags natmad bestående af Pølsefad, Agurke- og skinke-gelé og Tomatreder fra Bondehuset.

Samtlige forslag skyldes den legendariske husholdningslærerinde Kirsten Hyttemeiers.


PØLSEFAD

Hertil købes alle mulige forskellige slags pølse som leverpølse, sønderjysk pølse, jagtpølse osv.

Alle slags anrettes igrupper på grønne salatblade. I midten Agurke-skinke gelé.

AGURKE- OG SKINKE-GELÉ

1 salatagurk
150 g skinke
2 1/2 dl bouillon eller grøntsagsvand
4 blade husblas

Agurken aftørres, skæres i tykke skiver, der igen deles ud i firkanter, som blandes med skinken, der også er skåret i tern.
En skål med rund bund skylles med koldt vand, agurke- og skinkemassen kommes i og suppen med den opløste husblas hældes over. Med en kniv "hjælpes" suppen ned til bunden af skålen. Geléen stilles koldt, vendes og smager frisk og godt til pølser sammen med sennep, mørkt brød, smør og et skummende glas øl.

TOMATREDER FRA BONDEHUSET

Opskrift til 4 personer

4 store tomater
250 g kantareller
2 skiver bacon
1 hakket løg
1 grøn peber
salt
paprika
fedtstof
lidt fløde

Tomaterne halveres, indmaden skrabes ud og tomaterne stilles på salatblade på et festligt fad. Kantarellerne renses, skæres i mindre stykker (champignoner kan erstatte kantareller), svitses med baconskiverne, der er klippet i strimler, lidt smør og det hakkede løg. Til sidst blandes peberen i . . . . men pas på, at frøene ikke kommer med, kun selve kødet, sammen med krydderier og fløden. Det hele smages til.
Fordel blandingen i tometerne og servér straks med brød og smør. Evt. det dejlige anisbrød med frugt og nødder fra Mormors Juleopskrifter. Tomaterne kan også sættes i et ildfast fad og gratineres med fyldet. Evt. med en skive ost over.

Så er der dømt 3 slags natmad anno 50'erne og der er bare tilbage at sige VELBEKOMME.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.