fredag

Sylvias Æbleskiver

Inden længe indledes en lang vintersæson, hvor indendørs hygge og æbleskiver bliver en festlig del af vor hverdag. Alene månederne op til jul, - vi vil for alt i verden ikke undvære gode gamle traditioner, så der bliver gang  i æbleskivepanderne i hjemmene.
Nogle foretrækker fair nok, at springe over, hvor gærdet er lavest og gå i supermarkedets kølemontre. Har man familie og fuldtidsarbejde, er det forståeligt nok, men i weekenden , hvor alle har bedre tid til hinanden, kunne det måske være hyggeligt selv at vende æbleskiven. Børnene kan jo være med.

Denne opskrift fra først i 50erne er bagt med både bagepulver og gær, tilsat citron og kardemomme og bagt i rent svinefedt. Det kan nu godt erstattes med mgr. i vore dage. Sylvias æbleskiver serveres som dengang med brombærsyltetøj, gelé og sukker eller med solbærsyltetøj og et lille godt glas solbærrom til de voksne.


SYLVIAS ÆBLESKIVER

500 g mel
4 spsk. sukker
3 tsk. bagepulver
25 g gær
revet skal af 1/2 citron
4 tsk. kardemomme
1/2 liter mælk
4 æg

ca. 400 g ukrydret svinefedt til stegning (mgr.)

Melet sigtes og heri blandes sukker, bagepulver og gæren, der smuldres direkte i. Tilsæt reven citronskal og kardemomme. Til sidst piskes æggene sammen og hældes i melet sammen med mælken. Dejens slås godt og stilles til hvile nogle timer.
Varm æbleskivepanden godt op. Kom 1 tsk. fedtstof i hvert hul og når det er varmt og ryger, hældes dejen i. Det er nemmest, hvis dejen er hældt i en kande.
Æbleskiverne skal bages for rask varme og så snart de er brune og faste, vendes de. Æbleskiverne skal bages forholdsvis længe, ca. 5 minutter for at de er rigtig gennembagte.

Servér Sylvias æbleskiverne med brombærsyltetøj, gelé og sukker eller med solbærsyltetøj og et godt glas solbærrom til de voksne.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.