onsdag

Hjertekagen fuld af lækkerier

Hjertekagen fuld af lækkerier er god at have i baghovedet engang, når der virkelig er noget at fejre. Den er lidt tidskrævende, men rigeligt anstrengelserne værd.

Selve kagen kan bages flere dage forinden, gemmes hel og flækkes igennem, kort før den skal lægges sammen og serveres.

Kirsten Hüttemeier lancerede denne kage sidst i 50erne og den holder stadig, når man lige står og mangler en opskrift på en "fin" kage til en særlig lejlighed.


HJERTEKAGEN FULD AF LÆKKERIER

dej

2 æg
2 dl melis (sukker)
2 spsk. iskoldt vand
2 dl mel (100 g)
2 strøgne tsk. bagepulver

fyld

3 dl abrikossaft fra udblødte abrikoser eller appelsinjuice
3 æggeblommer
4 spsk. sukker
revet skal af 1 appelsin
2 topskf. hvedemel
100 g udblødte abrikoser eller henkogte abrikoser

glasur og pynt

2 æggehvider
ca. 250 g florsukker
3 tsk. eddike
smeltet chokolade
guldkugler
røde cocktailbær

Pisk de hele æg godt med sukker og vand. Når æggemassen er virkelig tyktskummende, tilsættes melet med bagepulver og dejen blandes forsigtig sammen. Hældes i en velsmurt hjerteform, der er drysset med rasp. Bages ved 225 grader i 25 minutter.

Til abrikoscremen piskes æggeblommer, sukker og appelsinskalgodt sammen. Heri blandes mel og abrikossaft, som fås fra fine, udblødte abrikoser + 10 abrikoser, der pureres ned i vandet. Ellers kan der bruges appelsinjuice. Cremen bringes i kog, pisk hele tiden. Afsval cremen inden resterne af de udblødte abrikoser, klippet i strimler, blandes i. Eller der kan bruges 6-7 halve, henkogte abrikoser, der er skåret i mindre stykker. Smag cremen til og gør den ekstra lækker ved at tilsætte flødeskum.

Æggehviderne, der ikke må være for store røres med eddike og sigtet florsukker. Rør i mindst 10 minutter, indtil den er blank og sej. Måske kan den tage mere sukker, det afhænger af størrelsen på æggehviderne.

Flæk hjertekagen i to og læg den delikate creme imellem i et tykt lag. Flyt kagen over på et fad og overtræk den med glasuren, der nærmest er at sammenligne med marengsdej. Se til, at glasuren dækker godt overalt, også i siderne. Så snart glasuren er helt tør, det tager omkring 15 minutter, pyntes kagen med smeltet chokolade, hældt i et kræmmerhus, der er klippet med en meget fin spids. Pynt yderligere med guld- eller sølvkugler, røde halve eller hele cocktailbær.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.