torsdag

Blå blommer á la Sofus

Det er blommetid, også sveskeblommetid og syltede blå blommer á la Sofus hører til blandt de allerbedste af de gammeldags syltede blommer.

Man må næsten ikke snyde sig selv for at lave nogle glas, at have stående til vinterdage, når tankerne kredser om sommeren og sensommeren, hvor havens frugttræer bugner af moden, indbydendefrugt.

Opskriften er publiseret af Kirsten Hüttemeir først i 50erne og det er en stor portion af 4 kg dejlige blå  sveskeblommer.


BLÅ BLOMMER A LA SOFUS

4 kg sveskeblommer
2 kopper eddike (3 dl)
3 1/2 kg sukker
1 strøget tsk. syltepulver

Blommerne skylles ikke, men aftørres i et stykke, hvorefter de prikkes med en gaffel helt ind til stenene. Eddike og sukker koges til en grød, egentlig koge kan det ikke, men når sukkermassen er varm og grødagtig, iblandes blommerne. Tag straks gryden fra varmen og rør rundt, så blommerne kan blive blandet i sukkermassen. Derefter dækkes gryden til og blommerne står og trækker i 3 dage. Der røres ofte i gryden undervejs. Tilsidst ligger blommerne i en dejlig saft og nu koges de ganske småt i ca. 8 minutter. Sluk for varmen, tilsæt syltepulver og rør rundt i gryden. Herefter hældes blommerne på krukke. Bind til.

De skønne blå blommer á la sofus skal nok få ben at gå på vinteren igennem. Til desserter og udstenet til kager.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.