lørdag

Rositas Vintersalat

Rositas vintersalat fra 50erne består af rødkål, æble og gulerod, serveret med en dressing af olie, vineddike og hvidløg. Den smager vidunderligt til alt kød, fisk, grøntsager, ja bare til den flade lommemad og sund er den jo.

Kirsten Hüttemeiervar sidst i 50erne af den opfattelse, at danske husmødre var bange for hvidløg og at kun få i virkeligheden var klar over, hvor sundt hvidløg i virkeligheden er, . . . men naturligvis brugt med måde.

hvidløg

Hun orienterede om hvidløgets forskellige fortræffeligheder som, indhold af mange vitaminer og salte og hvidløgets betydning for hukommelsen.
Endvidere må hvidløg ha' været dyrt sidst i 50erne, hvorfor hun anbefalede folk at dyrke dem selv, havde man blot en lille bid jord.

Utallige var de måder, de små fed kunne bruges på, såsom knuste fed og revne fed til at sætte kulør på salaten, suppen, kødet eller fiskeretten. Brugt med måde alt i alt en kulinarisk nydelse. Alt det ved vi naturligvis i dag, men datidens husmødre måtte ha' et lille kærligt klap for at få øjnene op for dette fortræffelige løg.

Opbevaring af hvidløg i datidens køkkener skulle efter Hüttemeiers anbefalinger ske med hvidløgene hængt op, gerne flettet som en tyk fletning og anbragt i spisekammeret eller i køkkenet.


ROSITAS VINTERSALAT

revet eller fintsnittet rødkål
1 lille revet æble
1 lille revet gulerod

dressing :

3 store spsk. olie
1 1/2 spsk. vineddike
list peber
sennep
knust hvidløg

Rødkålen skal være meget fintsnittet, den blandes med revet æble, revet gulerod og alle 3 dele vendes i marinaden, der er pisket sammen. Trækker lidt før brug.

Servér Rositas vintersalat til kød og fiskeretter.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.