søndag

Gammeldags Pærepie

Hvad er vel mere nærliggende, her midt i en pæretid, at servere en rigtig gammeldags pærepie for familien, med flødeskum og syltetøj til.

Perfekt som afslutning på et godt måltid mad i weekenden, hvor vi sjældent har så travlt som i hverdagen. Alle bliver bare så glade, når der uventet dukker ekstra lækkerier op på bordet og så har det den fordel, at man som regel bliver siddende sammen lidt længere.


GAMMELDAGS PÆREPIE

1/2 kg pærer, der smager af noget

Piedej

200 g mgr.
225 g mel
2 spsk. kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. kanel
4 spsk. kaffefløde
1/2 kg pærer
kanelsukker
25 g smør
mælk eller æggehvide

Mgr. smuldres i melet. Tilsæt kartoffelmel, bagepulver,krydderier og fløde og saml dejen. Udrul knap halvdelen af dejen til en tynd bund og læg den i et smurt ovnfast fad. Læg pæresnitter henover og drys med lidt kanelsukker. Fordel smørret over pærerne. Udrul resten af dejen og dæk pærerne hermed. Pien pensles med mælk eller æggehvide og bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Servér gammeldags pærepie med flødeskum og syltetøj til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.