tirsdag

Farseret torsk og dessert

Festlig farseret torskeret er hovedmåltidet, efterfulgt af en nem lille dessert, bestående af halve pærer uden kernehus, fyldt med flødeost og pyntet med blå druer. Hertil serveres rugkiks. Der er så mange gode danske pærer fremme i øjeblikket, brug dem.

Torsken serveres lidt festlig i et fad, hel med citronskiver i ryggen, kogte kartofler, purløg og smeltet smør.

Opskriften er fra først i 60erne og beregnet til 4 personer


FARSERET TORSK

2 gulerødder, skåret i tynde skiver
10 små løg, pillede
persillekviste

1 torsk på ca. 1 kg (få fiskemanden til at rundrense den)
200 g fiskefars
1 lille pakke frossen spinat
3 skiver citron
salt
peber
50 g smør
1 dl hvidvin

Læg gulerodsskiver, små pillede løg og persillekviste i et ildfast fad. Bland fiskefarsen med den optøede spinat (hæld væden fra) og fyld det i torsken. Luk med kødpinde.
Læg fisken på langs i fadet, giv ryggen 3 snit og anbring citronskiverne heri. Drys med salt og peber og hæld smeltet smør samt hvidvin over fisken. Steg den 45-50 minutter i ovnen ved 175 grader. Spæd evt. lidt ekstra vin til undervejs.

Servér farseret torsk i fadet og giv kogte, pillede kartofler drysset med fintklippet purløg og smeltet smør til retten.

Halve pærer, uden kernehus, fyldt med flødeost, pyntet med blå druer og en rugkiks til, fuldender måltidet.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.