lørdag

Citrongelé med råcreme

Citrongelé med råcreme, en vidunderlig gammeldags dessert fra dengang man spiste dessert efter hovedretten. - en typisk søndagsdessert fra min barndom i 50erne. Citrongelé er dejlig frisk og så ligger den vidunderlig let i maven efter en fyldig hovedret.

Det er en god idé, at lave randen dagen før og temmelig vigtigt, at randformen passer til mængden, idet det kan være svært at vende en rand ordentlig, hvis der mangler et stykke op til kanten.
Randformen skylles først med koldt vand og drysses herefter med sukker eller randformen pensles med olie.
Brug en kniv til at løsne hele vejen rundt, når randen skal vendes ud. Det er vigtigt, at der kommer luft op bag om randen, når den vendes ud på fadet.

Opskriften er fra først i 50erne og beregnet til 4 personer


CITRONGELÉ

6 citroner + så meget vand, at der ialt er 1/2 liter saft
100 g sukker
8 blade husblas

1 randform der rummer mellem 5 og 6 dl (mål den først)

Pres citronerne, si saften og mål hvor meget der mangler i at være 1/2 liter. Hæld det vand, der må tilsættes i en lille gryde med sukkeret,  som smeltes. Husblassen lægges i blød i koldt vand, knuges op heraf og den opblødte husblas kommes i det varme sukkervand, der varmes op indtil husblassen er opløst. Hæld citronsaften i, bland det hele sammen og smag evt. til med mere sukker.
Hæld citronmassen i en skyllet og sukret randform, som sættes koldt, mindst 5 timer, gerne til næste dag.

Servér citrongelé med råcreme, tilberedt af 2 æggeblommer, pisket med lidt sukker til en tyk æggesnaps og iblandet flødeskum.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.