onsdag

Gammeldags gulerodssuppe

Det er koldt, det er suppetid og så må vi have fyldt nogle vitaminer på til at stå vinteren igennem. En skål dampende varm suppe gør godt og serveret med smørristede brødterninger til og lidt ekstra grøntsager i suppen er det et dejligt måltid.
Der ud over gør vi et rart bekendtskab med vinterens dejlige rodfrugter på en god måde, hvis det er svært at lokke dem i familien.

Suppen kan laves i forvejen og blot varmes op dagen efter. Det gør det til et nemt måltid en dag hvor det skal gå lidt stærkt.

Gammeldags gulerodssuppe er sådan en hyggelig og også smuk suppe, som her serveret med ærter og små skalotteløg i samt smørristede brødterninger. Samlet gøres det ud for et nærende måltid mad.

Brug brødrester til de ristede brødterninger. Det behøver ikke være franskbrødterninger som her. Det meste brød er anvendelig at smørriste og så tilgodeser vi samtidig madspild. Forøvrigt er mgr. lige så godt at riste brødet i. Det er kun et spørgsmål om smagen.

Opskriften er fra 1952 og rækker til 4 personer
 

GAMMELDAGS GULERODSSUPPE

5-600 g gulerødder
1 løg
1 persillerod
1 almindelig suppevisk
1 1/2 liter vand
salt
peber
100 g bælgede ærter (frosne)
12-14 små skalotteløg
50 g smør eller mgr.
30 g mel
persille

De rengjorte gulerødder skæres i tynde skiver eller rives på den grove del af råkostjernet. De sættes over at koge med visken og saltet. Når det efter ca. 1/2 time er mørt, passeres det gennem en sigte. Løget hakkes groft og svitses i smørret. Det skal ikke brune. Melet kommes i og der spædes med gulerodssuppen.
De frosne ærter koges på suppen i ca. 10 minutter sammen med skalotteløgene. Smag suppen til.

Servér gammeldags gulerodssuppe, drysset med hakket persille og små smørristede franskbrødsterninger til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.