mandag

Pandefars med løg

Pandefars med løg er en en vidunderlig og ganske spændende måde at anvende hakket okse- og kalvekød på. Opskriften på pandefars med løg, publicerede Kirsten Hüttemeier i 1952. Retten er en rigtig god og anvendelig hverdagsret den dag i dag, serveret med kogte eller stegte kartofler til.

En kærkommen variant af den sædvanlige hakkebøf med løg, der bestemt ikke er noget i vejen med. De fleste mennesker elsker en hakkebøf  med løg, men indimellem trænger vi nu til lidt variation i den daglige mad og laver vi gammeldags mad, er dette en skøn måde at variere på efter Kirsten Hüttemeiers anvisninger.

Det kan anbefales at købe kødet færdighakket, da retten måske ellers vil være for tidskrævende i en travl hverdag. Evt. få slagteren til at hakke kalvekød, oksekød og røget spæk sammen.

Opskriften er til 4 personer
 


PANDEBØF MED LØG

250 g kalvesmåkød
200 g oksesmåkød
50 g røget spæk
1 lille, revet løg
1 æg
salt
peber
1 knsp. ingefær
1 dl rasp
ca. 3 dl mælk
ca. 125 g fedtstof til stegning

sprøde, stegte løg
spejlæg
tomatskiver

Kødet og det røgede spæk hakkes 2 gange gennem maskinen. Løget rives på råkostjernet, ægget, ingefær, peber og salt tilsættes sammen med raspen og tilsidst mælken. Rør farsen sammen.
Brun fedtstoffet på panden og kom farsen på som en stor pandekage. Lad den brune ved rask varme 15 minutter på hver side. Farsen vendes med et grydelåg, der er smurt med mgr., når den vendes lægges en klat mgr. på først. Pas på, farsen ikke undervejs brænder fast, den skal være løs kanten rundt.
Når farsen er færdigstegt skubbes den over på et rundt fad, drysses med sprøde løg og belægges med spejlæg og tomatskiver.

Pandefars med løg serveres med stegte kartoffelskiver eller kogte kartofler og brunet smør.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.