lørdag

HOFJÆGERMESTERENS AGERHØNS

Den korte sæson til trods, er agerhønen en dejlig fugl og et oplagt emne til en lille festlig gæstemiddag, når man gerne vil være lidt anderledes og vise, hvad man formår.

Sæsonen for agerhøns er i oktober-november, men mange steder forhandles frosne agerhøns og bedst som man ser sig om, ligger der et parti agerhøns i supermarkedets fryser. Det kan godt betale sig, at forsyne egen fryser med nogle stykker af dem. Blot skal man huske, at det er passende med en fugl pr. mand.

Som Kirsten Hüttemeier sagde, Vildt bliver dejligt, når det har været frosset. Intet er så mørt, som f.eks. en dyreryg, der har været i fryseboksen i et års tid.

Hofjægermesterens agerhøns, serveret med flødesauce, tilsat gelé, brunede kartofler, bønner, ærter og kogte asparges er da også en skøn gæstemiddag. Fuglene, der småsteger en times tid i gryden er møre og dejlige. De serveres halveret eller hele i fad med lidt af saucen omkring.

Opskriften er af Kirsten Hüttemeier, til 4 personer og fra 1958
 

HOFJÆGERMESTERENS AGERHØNS

4 agerhøns
100 g smør
125 g fersk spæk
mel
3 dl fløde
kulør
1 1/2 dl piskefløde
salt
gelé

Agerhøns skal tøes op i 12 timer, hvorefter de skylles, aftørres og gnides med salt og peber og ombindes med skiver af fersk spæk.  Fedtstoffet brunes i en gryde og fuglene heri. Når de er brune, tilsættes fløde, kulør pg lidt gelé. Steger nu videre under låg i ca. 1 time til fuglene er møre. De tages op og halveres, hvis de skal serveres halveret.

Saucen tilsættes piskefløde, salt, sukker og mere géle og jævnes ganske lidt.

Servér agerhønsene i et fad og hæld lidt af saucen i bunden af fadet. Resten serveres i saucekande sammen med små, brunede kartofler, kogte asparges, bønner og ærter.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.