fredag

SKINKEFARS MED MØRDEJSLÅG


En dag lysten er der til at gøre lidt ekstra ud af det, er skinkefars med mørdejslåg, serveret med stuvede grøntsager eller kogte grøntsager med champignonsauce, vinsauce eller måske olivensauce, et godt bud. - En dejlig gammeldags måde at gøre noget ud af en ellers almindelig farsmiddag.

Farsen kan varieres og mixes efter smag af røget kogt skinke, kalve- eller oksekød og spæk. Det hele hakket gennem maskinen 4-5 gange. Faktisk kan al fars gøres spændende på denne måde.

Mørdejen kan være hjemmelavet, - ellers er det ingen skam at købe den færdig, det bliver retten ikke ringere af.

For nemheds skyld er det godt at anvende et ildfast fad, frem for en almindelig form. Fadet sættes direkte på bordet fra ovnen og vi er fri for at stå og vende ud af formen.

Opskriften er fra 1952 og rækker til 4 personerSKINKEFARS MED MØRDEJSLÅG

125 g røget, kogt skinke
150 g kalvekød eller oksekød
80 g spæk
3/4 dl rasp
knap 3 dl mælk eller fløde
2 æg (blommer + stiftpiskede hvider)
salt
peber

mørdej

175 g mel
150 g mgr.
2-3 spsk. fløde

Til farsen opløses raspen i lidt mælk. Skinke, kalvekød og spæk hakkes 4-5 gange gennem maskinen og røres over i raspen. Derefter tilsættes fløde eller mælk, æggeblommer, salt og peber og farsen røres godt. Tilsidst iblandes de stiftpiskede æggehvider.

Til mødejen hakkes mgr. ud i melet, fløden tilsættes og dejen samles. En velsmurt form beklædes med den udrullede dej. Almindelig brødform kan bruges, eller brug et ildfast fad og smør det. Farsen lægges i den beklædte form og resten af dejen skæres i strimler, der lægges over dejen som et gitterværk. Gitteret smøres og formen sætten i ovnen ved 200 grader og bager 50 minutter.

Servér skinkefars med mørdejslåg med stuvede eller kogte grøntsager og en champignonsauce, vin- eller olivensauce til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.