lørdag

SAMSØ-GRYDER

En dag, der er tid til at gøre lidt ekstra ud af frokosten, f.eks. i weekenden, når familien er samlet, er samsø-gryder dejlige at supplere med som lidt lunt. Samsø-gryder gør sig også som forret, arrangeret med citronsnitter på et salatblad

Der er brugt små aspargesstykker fra dåse og kogte, pillede rejer. Aspargesstykkerne skal være rigtig godt dryppet af i en sigte. Fløde kan være piskefløde eller kaffefløde efter temperament.
I 50erne var det almindeligt, også at bruge steriliseret kaffefløde på flaske i maden. Fløden havde jo den fordel, at den ikke stod og blev sur og så var den som regel i huset, ifald nogen brugte fløde i kaffen.

Opskriften er fra 1956
 
Emalje fra Glud & Marstrand
 
SAMSØ-GRYDER

1/2 kg asparges
1/4 kg rejer
3 æg
3 dl fløde
salt
peber

Kogte asparges i små stykker blandes i æg og fløde, der er pisket sammen. Salt og peber tilsættes  og det hele fordeles i 6-8 smurte portionsforme. De bages i vandbad i ovnen ved 150 grader i ca. 15 minutter til æggemassen er stivnet.

Servér Samsø-gryder drysset med pillede rejer.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.