tirsdag

Kalv i dild

Kalv i dild, serveret i en kraftig sur-sød sauce med dild er en rigtig gammeldags gedigen middagsret, der smager fantastisk.
Kødet, der skal være kalvebov, må koges ordentlig mørt. Kalvekød kan forøvrigt erstattes med lammekød, der ligeså egner sig fortræffelig til retten. Det hele er et smagsspørgsmål. En fortrinlig søndagsmiddag på gammeldags vis.

Dild, der har sæson i Danmark om sommeren, kan i vore dage købes året rundt i de små potter med krydderurter i, vi ser i supermarkedet med snart sagt enhver art af krydderurt.

Opskriften her er fra 1952. Dengang var retten en decideret sommerret, som kun lod sig lave i dildsæsonen.
 

KALV I DILD

ca. 1 kg kalvebov
vand så det lige dækker
1/2 spsk. salt
2 peberkorn
2-3 dildstilke

sauce

40 g smør
50 g mel
6 dl suppe
2 spsk. hakket dild
1-2 spsk. eddike
ca. 1 spsk. sukker
2 øggeblommer
20 g smør

Kalveboven bringes i kog i en gryde med vand, der lige dækker. Tilsæt salt og peberkorn. Koger ca. et par timer til kødet er mørt. Tag kødet op og hold det varmt. I en anden gryde laves en opbagt sauce af  smør, mel og suppe. Smag saucen til med eddike, sukker og klippet dild. Legér til sidst saucen med æggeblommerne og en lille klat kold smør. Saucen skal være kraftig sur-sød.

Kødet skæres i jævnt tykke skiver, lægges på et halvdybt fad og saucen hældes over. Læg en dusk dild ved den ene side af fadet.

Servér kalv i dild med hvide kartofler, drysset med lidt dild.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.