tirsdag

KARINS MEDISTER

Karins medister er sådan en vanvittig hyggelig gammel hverdagsret, der giver lov til at mose kartoflerne ud i suppen og blande det hele sammen, faktisk i en stor uskøn, men velsmagende blanding.

Sørg for at få fat i en ordentlig medisterpølse, der smager godt. Det er noget af en kunst at opdrive sådan én.
Notér, når der dukker en god medisterpølse op og husk så, hvor den kommer fra. I Odense har jeg fundet to steder, der kan levere medisterpølse, som vi kan lide det og dem har jeg betjent mig af i flere år.

Kom nu ikke flere liter vand i gryden, hæld på pølsen, så den er dækket.

Opskriften her er fra 1956 og der er ikke anvendt  nøjagtig vægt på ingredienserne. Så vi må skønne lidt, hvor mange, der skal spise med og hvor sultne, de er. Med hensyn til krydderier, krydrer vi bare efter smag.

Det er en ret, der egner sig bedst derhjemme ved køkkenbordet sammen med familien, da vi er på kanten til at overskride god bordskik. - Men hyggeligt, det er det, når alle moser.
 
Spisekøkken 1957


KARINS MEDISTER

medisterpølse
vand
salt
hel peber
laurbærblade
allehånde
kartofler, skrællet og skåret i skiver

Lad medisterpølsen koge i vand, tilsat salt, hel peber, laurbærblade og allehåde, i ca. 10 minutter. Tag pølsen op og kom kartoffelskiver af skrællede kartofler i suppen. Kog dem godt møre heri.
Pølsen skæres i stykker og kommes i suppen, lige inden den rettes an.

Karins medister serveres ved, at der kommes en stor klat sennep på hver tallerken, herover hældes pølse, kartofler og suppe og det hele moses sammen.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.