fredag

ÆBLEPIE MED FRANSKBRØD

Såfremt der er flere "gemmeæbler" tilbage fra haven sidst år og de er ved at være noget runkne i kinderne, er æblepie med franskbrød en god anledning til at få brugt nogle på. En rest  franskbrød, revet og blandet med mælk, æg og sukker, udgør den anden del af æblepien, der sluttelig gøres færdig i ovnen.

Sådan en god, gammel skønhed, skal nok få de fleste til at overgive sig. Æblepien kan enten spises som en dessert eller den kan serveres sammen med en glad kop kaffe.

Opskriften er fra 1948, velegnet en dag, æblerne ser runkne og triste ud og franskbrødet er blevet for gammelt til at lokke i nogen.
 

ÆBLEPIE MED FRANSKBRØD

1/2 kg æbler
sukker efter smag
en smule vand, så æblerne ikke brænder på
250 g revet franskbrød
1/4 liter mælk + 1/4 liter mælk
lidt kanel
1 spsk. smeltet smør
rasp

1 æg
75 g sukker

Æblerne skrælles og befries for kernehuset. Skæres i stykker og bringes i kog med ganske lidt vand og tilsættes sukker efter smag.
Franskbrødet udgnides med 1/4 liter mælk og tilsættes en æggesnaps, rørt af ægget og sukker. Til sidst røres yderligere 1/4 liter mælk i massen.
Denne masse lægges lagvis med æblekompotten i et smurt, ildfast fad. Drys med kanel, dryp med det smeltede smør og strø rasp over pien.

Bag æblepien i ovnen ved ca. 225 grader  i 1/2 time og servér den lunt som dessert eller som ledsager til kaffen. Kold flødeskum til gør underværker.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.