søndag

Rødspætte i gylden blomkål

Rødspætte i gylden blomkål er en af mange opskrifter, Oma margarine stod bag i 50erne. Det var glade og muntre indslag og sproget var altid holdt i en særdeles munter tone, når mesterkokken Rich. Oest Larsen svang potter og pander på husmoderens vegne.
 

Tilbehøret varieres efter årstiden og gerne med en kartoffel til. Retten blev præsenteret som følger :

Min kone får et kys -

hver gang hun serverer stegt rødspætte for mig ! Den bliver jeg aldrig ked af - og vi varierer "tilbehøret" efter årstiden. Denne her spætte kalder vi rødspætte i gylden blomkåk . . . .
Sikke den kan stege, margarinen. Den og fisk passer sammen, dens velsmag går ind i den gyldentbrune rasp og smager pragtfuldt på blomkål ! Prøv, lille frue - der er kys i luften !

RØDSPÆTTE I GYLDEN BLOMKÅL

istandgjorte, hele rødspætter
mel
æg
rasp
mgr.

1 fast blomkålshoved
vand
salt
mgr.
mere rasp

Tør fisken godt i et klæde. Vend i mel, dyp i æg, vend i rasp og steg lækkert gylden i margarinens fine perleskum.
Kom et fast, dejligt blomkålshoved i letsaltet vand og kog det. Læg blomkålshovedet på et fad, kom en ordentlig ekstra klump mgr. på panden og brun mere rasp heri. Hæld dette over blomkålen og servér med den stegte rødspætte.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.