mandag

DE MAGRE SMÅ FUGLE

De magre små fugle, kalveinderlår med fyld af løg, bladselleri, champignon og æble, krydret med timian og serveret med en god gammeldags kartoffelmos og sherrysauce til, er en dejlig søndagsmiddag for to (eller flere).

Kalveinderlår perfekt en lørdag aften med et godt glas vin til eller som søndagsmiddag, hvor vi rigtig har tid til at nyde måltidet.

De magre små fugle er en gammel opskrift fra 1956. Opskriften er beregnet til 2 personer og kan nemt dobles op til flere.
 


DE MAGRE SMÅ FUGLE

4 tynde skiver kalveinderlår
1/2 kop hakket løg
1/4 kop hakket bladselleri
1/4 kop hakket champignons
1/2 kop hakket æble
1/4 kop bouillon
1 knsp. tørret timian
1 knsp. sort peber
sellerisalt

sovs

1/2 kop bouillon
1 tsk. koncentreret tomatpuré
1 tsk. sherry
1 laurbærblad

Løg, bladselleri, champignons, timian, salt og peber koges møre i bouillonen til denne er helt opsuget. Kalvekødet pudses pænt af og det afskårne hakkes fint eller køres gennem kødmaskinen, hvis der er tale om større portioner og blandes med det hakkede æble. De kogte grøntsager blandes sammen med dennne masse og bruges til fyld.
Kødstykkerne bankes ud mellem to stykker pergamentpapir, så de bliver ganske tynde. Fyldet smøres over, de rulles sammen og ombindes med tråd. Rullerne lægges i en kasserolle sammen med bouillon, tomatpuré, sherry og laurbærblad. Låget lægges på og retten småsnurrer i ca. 1/2 time. Er sovsen blevet for tyk, spædes med lidt mere bouillon. Smag den til og tilsæt evt. kulør.

Servér de magre små fugle med en god kartoffelmos og gerne en skål grøn salat.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.