torsdag

PØLSE-SPIDSKÅL

Pølse-spidskål er en af de mange gode opskrifter, Oma Margarine publicerede i slutningen af 50erne.  Medvirkende til opskrifterne var tidens mesterkok Rich. Oest Larsen, hvorved kvaliteten var sikret og så blev det hele holdt i en munter tone.

De mange gode opskrifter var en stor hjælp til tidens husmødre, der nok kunne have brug for inspiration til familiens daglige varme måltid.
 

Pølse-spidskål blev præsenteret på følgende måde :

Nu er kålen spids . . . .

Når kålen er spids, bli'r alle tilfreds ! Lige nu er den lysegrøn, skør, mør og dejlig . . . . så brug den, mens den er ny og bedst. Her er et af mine forslag :

PØLSE-SPIDSKÅL

2 spidskål
vand
salt
150 g mgr.
pølser efter smag og behag

Køb to fine spidskål, del dem hver i fire dele, skær stokken fra og kog dem i ca. 20 minutter i letsaltet vand. Læg kålen på et dørslag og tryk vandet af. Derefter på et spækkebræt, hvor den hakkes groft.

Smelt mgr. i gryden, varm kålen heri og smag til med salt og peber. Kom pølser eller pølsestykker i (kogt og røget medister, bajerske pølser, cocktailpølser, kålpølse - alle slags pølser smager dejligt. Varm det hele godt igennem.

Servér pølse-spidskål i en skål, overdrysset med hakket persille og giv kogte kartofler til. Evt. små syltede agurker er godt til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.