tirsdag

SNERIS MED PRALINE SOVS

Ris fra supper til desserter. - Velsmagende, nærende og billige, hurtige at tilberede og så skaber de afveksling på den daglige kostseddel. Sådan stod der ordret skrevet i 1956 og skulle vi så prøve et par af disse risopskrifter, - en risdessert med det velklingende navn, sneris med pralinesovs og lækre grønne ledsagerris ris til alverdens kødretter.

Til afveksling for de velkendte hvide ris, blev disse grønne ris for variations skyld i 1956 foreslået. De var gode som særskilt frokostret sammen med porcherede æg og som erstatning for kartoflerne til dagens kødret.
 

SNERIS MED PRALINE SOVS

opskrift til 6 personer

2 - 3 kop mælk
1 - 1 1/2 kop minutris
6 spsk. sukker

1/2 tsk. salt
1/2 tsk. vanilieessens
1 kop piskefløde

sovs

1 kop brunt puddersukker (presset tæt sammen)
1/2 kop lys sirup
1/4 kop smør eller mgr.
en anelse salt
1/2 kop valnøddekerner

Mælken varmes op til knap kogepunktet og kasserollen tages af ilden. Ris, sukker, salt og vanilieessens tilsættes. Bland det hele med en gaffel. Læg låg over og lad gryden stå en halv times tid. Mælken vil på det tidspunkt være næsten opsuget af risene, som hældes op i en skål og stilles til afkøling en time.
Piskefløden piskes stiv, hvorefter den blandes i rismassen lige inden serveringen.

Til sovsen varmes sukker, sirup, smør og salt op på en pande over svagt blus og under konstant omrøring til sukkeret er smeltet. Lad massen koge i 2 minutter, panden tages af ilden og de hakkede valnødder tilsættes.

Servér sneris med praline sovs til.


GRØNNE RIS

3 kopper kogte, løse ris
1/4 kop finthakket persille
smeltet smør eller mgr. efter temperament

1/2 kop smuttede, grofthakkede mandler eller valnøddekerner

Det hele blandes godt sammen.

Servér grønne ris som erstatning for kartofler til diverse kødretter.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.