torsdag

KØDBOLLER I FRIKASSÉSAUCE

Kødboller i frikassésauce er en gammel, god og såre beskeden hverdagsret, der vil gøre sig i de fleste familier. - Og så er kødboller i frikassésauce billig mad, som evt. kan dobles i portionen, så der er mad at varme til næste dag. I så fald kan man nøjes med at komme kødboller og urter i 1/2 portion sauce. Maden er nemmere at varme op næste dag, når saucen har været opbevaret for sig selv.

I vore dage, hvor unge husmødre alle er på arbejdsmarkedet, er der rigeligt at se til. Køb derfor blot færdighakket kød, det sparer tid og er såmænd udmærket.

Opskriften er fra 1952 og rækker til 4 personer


KØDBOLLER I FRIKASSÉSAUCE

grov kødfars

250 g oksekød
250 g flæskekød
1 - 1 1/2 tsk. salt
3 skiver (75 g franskbrød)
1 dl mælk
1 knsp. peber
1 lille løg
1 æg eller 1 æggehvide
2 - 3 dl mælk
6 dl vand
salt

3 - 4 gulerødder, skåret i tern
1/2 kg ærter eller 2 porrer, skåret i tynde ringe
1 persillerod
50 g smør eller mgr. til smørbolle
50 g mel til smørbolle
1 bdt. persille
salt

Til kødfarsen males kødet 2 gange gennem kødmaskinen med saltet og franskbrødet, der er udblødt ca. 10 minutter i den ene dl mælk. Peber, revet løg og æg kommes i og mælken røres lidt efter lidt i farsen.
Kog vandet op og tilsæt lidt salt. Form store boller og kog dem i vandet. Tag dem op med en hulske, når de er klar.
I samme vand koges urterne. Når de er møre, jævnes saucen med en smørbolle. Bollerne får et opkog i saucen.

Servér kødboller i frikassésauce, drysset med persille og kogte kartofler.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.