mandag

Karamel-brødbudding

En dag, der er noget halvgammelt franskbrød og nogle småtrætte æbler tilovers, kan dette bruges i en skøn gammeldags karamel-brødbudding, som med garanti nok skal blive spist af familien, der vil elske denne meget velsmagende dessert.
Umiddelbart har fru Meyer nok ladet sig inspireret af den engelske bread and butter pudding, der kan laves i forskellige versioner, meget lækkert. Her med brødrene Price.

Det er en både lækker og taknemmelig opskrift, idet det meste er ingredienser, vi ligger inde med. Samtidig får vi brugt vore rester på en god måde.

Karamel-brødbuddingen gør sig færdig i ovnen i løbet af en times tid, som så kan bruges på noget andet.

Opskriften er fra 1956
 
 
KARAMEL-BRØDBUDDING

karamel

125 g sukker
1 1/4 dl vand

4 æbler
4 skiver franskbrød
50 g mgr.
sukker og kanel
3 æg
1/2 liter mælk

Sukker og vand kommes på panden og koges til karamel. Det omrøres ikke, før det begynder at boble. Så omrøres med paletkniv til passende farve. Karamellen hældes i ildfast fad og smøres med paletkniven ud over skålens bund og sider. Æbler og franskbrød skæres i terninger, som brunes på panden i mgr. til brødterningerne er gyldne. Sukker og kanel drysses over og det hele bliver på panden og omrøres af og til, indtil det er koldt.
Mælk og æg røres sammen. Brød, æbler og mælkeblandingen kommes i fadet, der er dækket med karamel.

Bages i ovnen i vandbad ca. 1 time ved 180 grader.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.