mandag

BONDEPIGE MED SLØR PÅ 3 GAMMELDAGS MÅDER

Bondepige med slør er en velkendt gammeldags brøddessert, der med fordel kan laves, når der er en del gammelt rugbrød tilovers. I stedet for at lave den sædvanlige øllebrød heraf, der skam er godt og næsten moderne igen, kan man jo glæde familien med en skøn bondepige med slør.

I min gamle kogebog fra 1948, er der ikke mindre end 3 forskellige, gammeldags måder, at lave bondepige med slør på. Alle med revet rugbrød som hovedingrediens og alle dækket med flødeskum.

Børnene vil elske denne gamle dessert, så den skal nok få ben at gå på.


BONDEPIGE MED SLØR I
Med puddersukker, syltede hindbær eller jordbær og flødeskum

BONDEPIGE MED SLØR II
Med flødeskum

BONDEPIGE MED SLØR III
med chokolade og flødeskum
 

BONDEPIGE MED SLØR I

1/2 kg tørt, revet rugbrød
75 g smør
75 g puddersukker
1/2 kg syltede hindbær eller jordbær
1/2 liter piskefløde

Brød og smør bages gyldent over sagte ild, vendes hele tiden. Sukkeret tilsættes og omrøres. Panden tages af ilden og brødet afkøles under omrøring.
Lægges lagvis med syltetøj og dækkes med flødeskum.

BONDEPIGE MED SLØR II

1/2 kg revet revet rugbrød
25 g smør
150 g melis
1/2 liter piskefløde

Smørret smeltes i stegegryde, brød og sukker tilsættes og massen bages over sagte ild under stadig venden med paletkniv til brødet er gyldent. Gryden tages af ilden og der røres i den til brødet er helt koldt, da det ellers vil klumpe. Det skal være let og sprødt.
Anrettes på fladt fad og dækkes med flødeskum.

BONDEPIGE MED CHOKOLADE III

1/2 kg revet rugbrød
125 g flormelis
1/2 kg chokolade
1/2 liter piskefløde

Brødet rives, men bages ikke. Blandes med sukker og den revne chokolade. Anrettes højt på fladt fad og dækkes med flødeskum.

Også god til en glad kop kaffe.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.