lørdag

Gammeldags lagkage på 12 forskellige måder

Gammeldags lagkage på 12 forskellige måder, hvoraf alle er lagt sammen med samme bunde. Herimellem er der lagt forskelligt lækkert lagkagefyld og brugt forskelligt slags pynt. Til en enkelt af lagkagerne er anvendt chokoladebunde.

Det er værd at betænke, at en lagkage bliver bedst, når den får lov at trække et koldt sted nogle timer, efter den er lagt sammen.

Lagkage er ikke blot til fødselsdage og lignende mærkedage. En lækker lagkage gør sig ved enhver lejlighed på et kaffebord eller som dessert og er da også noget af det sjoveste og hurtigste at fremstille, - især, hvis der anvendes færdigkøbte bunde.

Det dejlige ved lagkage er, at man ikke nødvendigvis følger en given opskrift, men så nemt kan ændre det efter eget ønske og egen fantasi, når blot tingene står til hinanden i smag og udseende.

Opskrifterne er fra 1956.
 
 
 

12 LÆKRE OG FORSKELLIGE LAGKAGER

dej til bunde

3 æg
125 g melis
90 g mel, blandet med en knivspids bagepulver
60 g smeltet smør eller mgr.

(til chokoladebundene tages 2/3 mel og 1/3 kakao)

Æggene og sukkeret røres hvidt, hvorefter det sigtede mel, iblandet bagepulveret tilsættes. Tilsidst røres det smeltede smør eller mgr. i.

Dejen hældes i smurte lagkageforme og bages i en varm ovn, 225 grader i ca. 15 minutter.
 
 

1 HINDBÆRKAGE

Hindbærsyltetøj lægges mellem bundene og kagen overtrækkes med lyserød glasur af flomelis, varmt vand og rød frugtfarve. Når glasuren er stivnet, sprøjtes smeltet chokolade på i streiber og der pyntes med små gule fondantkugler eller hvad man nu har ved hånden.

2 MANDELKAGE

Hindbærsyltetøj lægges mellem lagene og pynten består af flødeskum, smuttede mandler og lidt revet kokosnød.

3 KAFFECREMEKAGE

Hindbærsyltetøj lægges mellem bundene, kagen overtrækkes med chokoladeglasur af flormelis, kakao og varmt vand. Pyntes med smørcreme, smagt til med kaffeekstrakt.

4 MARENGSLAGKAGE

Hindbærsyltetøj lægges mellem lagkagebundene og kagen dækkes med flødeskum. En række marengs presses langs med kanten og der pyntes med chokoladekiks og glasserede appelsinstykker.

5 CHOKOLADELAGKAGE

En smørcreme, rørt op med kakao lægges mellem chokoladebundene. Kagen overtrækkes med chokoladeglasur og pyntes med udsprøjtet smørcreme og kandiserede violer.

6 KOKOSKAGE

Hindbærsyltetøj lægges mellem bundene og kagen dækkes af flødeskum, overdrysset med ristet, reven kokosnød. En klat flædeskum og et glaseret kirsebær sætter prikken over i'et.

7 CHOKOLADEKIKSKAGE

Hindbærsyltetøj lægges mellem bundene og kagen dækkes af et tykt lag flødeskum, der pyntes med chokoladekiks, skåret ud i trekanter og med et stykke fondantkonfekt, dyppet i chokoladeglasur, på hvert stykke.

8 VALNØDDEKAGE

Abrikosmarmelade lægges iemmelm bundene og kagen overtrækkes med en abrikosmasse af 4 spsk. siet abrikosmarmelade, 2 spsk. vand og 1 tsk. maizena koges op og stilles til afkøling, inden det anvendes. Pyntes med flødeskum og valnøddekerner.

9 JORDBÆRKAGE

Flødeskum og lynfrosne jordbær lægges mellem bundene. Kagen overdrysses med sigtet flormelis og pyntes med flødeskum og jordbær.

10 CHOKOLADEKAGE II

Smørcreme, smagt til med kakao lægges mellem bundene og kagen overtrækkes med chokoladeglasur. Pyntes med udsprøjtet smørcreme, glaserede kirsebær og sølvkugler.

11 MOKKAKAGE

Smørcreme smages til med kaffeekstrakt og lægges mellem bundene. Kagen overtrækkes med kaffeglasur og pyntes med smørcreme og smeltet chokolade, sprøjtet ud i et fint mønster.

12 CHOKOLADEHORNSKAGE

Flødeskum og hindbærsyltetøj lægges mellem bundene. Kagen dækkes med flødeskum, revet chokolade drysses på siderne og på toppen lægges chokoladehorn, fyldt med svagt rosafarvet flødeskum og pyntet med glaserede kirsebær.

Så er der kun tilbage at skænke en god kop kaffe og nyde en himmerigsmundfuld til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.