torsdag

AMORINPÆRER MED FLØDEOST

Til sommerens haveparties og anden sammenkomst gælder det om at finde noget lækkert, der ikke er alt for tidskrævende. Allerhelst noget, der kan tilberedes i god tid og blot sættes på bord eller buffet i sidste øjeblik.

Superdejligt er disse gammeldags amorinrærer med flødeost og gerne serveret med små snitter af pumpernikkelbrød. Brødene kan sættes rundt i kanten af fadet. Det ser smukt ud til den lyserøde osteanretning. Andet brød kan naturligvis anvendes.

Opskriften er af Ellen Holme fra 1962



AMORINPÆRER MED FLØDEOST

2 blade husblas
1 dåse pærer (ca. 650 g)
2 flødeoste
1/8 liter piskefløde
1-2 reven alpeost
rød frugtfarve
6 grønne cocktailbær eller druer
6 mandler

tilbehør

pumpernickelbrød eller andet brød

Husblasen sættes i blød i koldt vand 10 minutter og smeltes. Flødeostene piskes sammen med 1 dl pæresaft, reven alpeost og lidt rød frugtfarve, der gør massen lyserød. Når husblasen er svagt lunken, røres den i ostemassen. Piskefløden piskes stiv og vendes forsigtigt i ostemassen. Pærerne strimles, 1/2 strimlet pære tages fra til pynt. Resten vendes i fromagen, der skal være svagt lyserød.
Fromagen toppes op på et kønt fad og pyntes med pærestrimler, evt. halve cocktailbær og mandeldrys.

Ved servering sættes små trekanter af pumpernickelbrød runt i kanten.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.