Superdejligt er disse gammeldags amorinrærer med flødeost og gerne serveret med små snitter af pumpernikkelbrød. Brødene kan sættes rundt i kanten af fadet. Det ser smukt ud til den lyserøde osteanretning. Andet brød kan naturligvis anvendes.
Opskriften er af Ellen Holme fra 1962
AMORINPÆRER MED FLØDEOST
2 blade husblas
1 dåse pærer (ca. 650 g)
2 flødeoste
1/8 liter piskefløde
1-2 reven alpeost
rød frugtfarve
6 grønne cocktailbær eller druer
6 mandler
tilbehør
pumpernickelbrød eller andet brød
Husblasen sættes i blød i koldt vand 10 minutter og smeltes. Flødeostene piskes sammen med 1 dl pæresaft, reven alpeost og lidt rød frugtfarve, der gør massen lyserød. Når husblasen er svagt lunken, røres den i ostemassen. Piskefløden piskes stiv og vendes forsigtigt i ostemassen. Pærerne strimles, 1/2 strimlet pære tages fra til pynt. Resten vendes i fromagen, der skal være svagt lyserød.
Fromagen toppes op på et kønt fad og pyntes med pærestrimler, evt. halve cocktailbær og mandeldrys.
Ved servering sættes små trekanter af pumpernickelbrød runt i kanten.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.