En skøn tomatmayonnaise danner bund for rejer og grapefrugt. Iøvrigt kan rejerne erstattes med krabbekød, der er nemmest at håndtere fra dåse, hvilket ikke forringer retten. Friske rejer er bedst, men frosne rejer eller de nymodens rejer i plastbøtte er også brugbare.
Opskriften er af Ellen Holme fra 1962.
REJESALAT MED GRAPEFRUGT
1 dåse rejer eller en ds. krabber
1 grapefrugt
ca. 200 g mayonnaise
1 spsk. tomatketchup
paprika
citronsaft
dild
citronsnitter
salat
Er rejerne frosne, tøes de op. Grapefrugten skæres i skindfri stykker, der sammen med rejerne anrettes ovenpå et lag af mayonnaise, smagt til med tomatketchup, paprika og citronsaft.
Pynt med små dildkviste, citronsnitter og salatblade. Servér ristede brødsnitter til salaten og gerne et koldt glas hvidvin.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.