Sæsonen for nye kartofler er heldigvis i gang, men har man en pose gamle kartofler stående og ikke ved, hvad der skal gøres ved dem, er det måske en rigtig god idé, at lave en kartoffelbudding. Pålægsrester kan også snildt finde vej i buddingen.
Kartoffelbudding laves i en form eller et dybt, ildfast fad og gøres færdig i ovnen.
Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956
KARTOFFELBUDDING
ca. 1 kg kartofler
1 dl mælk
1 æg
tomatketchup
løg
rester af saltkød, skinke eller andet
Kartoflerne koges og puréres. Mosen piskes med den kogende mælk, æggeblommer og krydderier. Hviden piskes stiv og røres i.
Halvdelen af mosen lægges i smurt form. Herover lægges et lag tomatketchup, brunede løgterninger og hakket kød eller flæsk. Resten af mosen bredes over, rasp og smørklatter kommes øverst og kartoffelbuddingen gratineres i ovnen i ca. 20 minutter til overfladen er smuk og indbydende gylden.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.