tirsdag

SVINEMØRBRAD MED PERSILLE

Svinemørbrad er uden diskussion et meget anvendeligt stykke, magert og mørt kød, der fortjener at mænge sig med andre gode ingredienser, som klæder kødet. Her er det persille, der er smagsgiver i den dejlige pandestegte svinemørbrad. En god gammeldags mørbradsoplevelse, der stadig kommer til ære.

Mørbraden er stegt hel og holdt sammen med bomuldssnor, der fjernes, når mørbraden skal serveres sammen med en dejlig flødesauce og kartofler.

Opskriften er af Henriette Schønberg Erken fra 1946


SVINEMØRBRAD MED PERSILLE

1 svinemørbrad
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
persille

sauce

50 g smør
1/4 liter kogende vand
1 dl sur fløde (fløde)
kraft

De små, ægte fileter på indersiden af rygraden (bifileterne) skæres ud, hinder og sener skæres fra. Et indsnit laves midt i fileten på langs, dette fyldes med den godt vaskede persille, sammenbindes med bomuldstråd, indgnides med salt og peber og steges på en pande i velbrunet, afbruset smør. Hæld det kogende vand, fløden og ca. 1/4 liter kraftsky på og lad mørbraden småstege heri i ca. 1/2 time.
Saucen koges ind til den har jævnet sig.

Servér svinemørbrad med persille, skåret i pæne skiver med saucen og nye eller små pillekartofler til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.