Sådan er ret er mandelost i selleribåde, der kun kan gøre lykke i osteafdelingen. Selve ostemassen kan røres sammen dagen i forvejen og i sidste øjeblik fyldes i passende stykker af bladselleri.
I opskriften er brugt petit Suisse oste. Philadelphia flødeost naturel er ideel til ostemassen
Opskriften er af Kirsten Hüttemeier fra 1952
MANDELOST I SELLERIBÅDE
ostemasse
2 petit Suisse oste (brug Philadelphia flødeoste)
3 spsk. fløde
paprika
65 g smuttede, malede eller finthakkede mandler
1 bladselleri
En bladselleri skylles og ribbes, de grove strenge, der følger bladselleriens yderside, fjernes og bladsellerien skæres i mindre og passende stykker.
Til ostemassen røres osten op med de smuttede, malede eller finthakkede mandler og tilsættes fløde og smages til med paprika.
Ostemassen sprøjtes ud i selleribådene og lidt mandler og paprika drysses over.
Stil ostebådene i køleskabet til de skal på bordet.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.