Rødspættefileterne, der er stegt på panden, dekoreres hver med en halv skrællet banan, der er stegt i smør. Servér pommes frites eller årstidens grøntsager til.
I vore dage behøver husmoderen heldigvis ikke selv stå at bikse med, at skære fisk i fileter. Vi køber dem jo færdig udskåret hos fiskehandleren og sågar friske i kølemontren i mange supermarkeder.
Opskriften er af Henriette Schønberg Erken fra 1946
ROYAL RØDSPÆTTEFILET
4 rødspætter skåret i fileter (køb 8 rødspættefileter)
100 g smør
rasp
4 bananer
sauce
6 tomater, pureres gennem sigte (Køb færdig tomatpuré på dåse)
3 spsk. smør
1 tsk. hakket persille
salt
peber
Fiskefileterne saltes og pebres, dyppes i smeltet smør, vendes i fint rasp og fisken ridses på kryds og tværs på oversiden. Dryp fileterne med smeltet smør og steg dem smukt lysebrune i smør på panden.
På her fiskefilet anbringes en halv skrællet banan, der er stegt i smør.
Til saucen koges tomaterne og presses gennem en sigte. Smørret varmes og tilsættes tomatpuréen, som er tilsat salt, peber og hakket persille. Lad saucen koge over sagte ild i 15 minutter.
Servér royal rødspætte med tomatsaucen, pommes frites eller årstidens grøntsager.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.