Kartoffelmosen er selvfølgelig bedst hjemmelavet, men pulvermos, kvikket op med en god klat smør og smagt til, kan da bruges.
En fornem og lækker ret, der nok skal gøre sig som natmad, også i en moderne tid.
Opskriften er af Mesterkokken R. Oest Larsen fra 1955
KARTOFFELKASSER MED MIXED GRILL OG SKYSAUCE
en portion god, ikke for lind kartoffelmos
mange små, ristede pølsebidder
små letstegte lammekoteletter
små stegte leverbidder
små letstegte tournedos
små stegte nyrebidder
tomatskiver
løg i skiver
smør eller margarine til stegning og gerne kogt af med løg og timian.
grønne haricoverts, koges i letsaltet vand
sprøde salatblade
fintspånet peberrod
løg
timian
Find et fint, smukt fad frem og sprøjt små firkantede og ovale kasser af en god, ikke for lind kartoffelmos. Der pyntes med små toppe i siderne.
Alt kød delt og skåret i små stykker samt løgringene ristes på panden i smør eller margarine.
Kasserne fyldes med lækre, stegte sager, f.eks. mange små, ristede pølsebidder, små letstegte lammekoteletter, små stegte leverbidder, stegt i brunet smør på panden i 3 minutter på hver side. Små letstegte tournedos, små stegte nyrebidder, stegte tomatskiver, blandet med stegte, gyldne løgskiver og glødende varme, grønne haricoverts.
Ved servering, sættes sprøde salatblade og fintspånet peberrod flot op. Sæt en kande kraftig, mørk skysauce, smagt til med madeira og gerne kogt af med løg og timian, på bordet.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.