lørdag

KARTOFFELKASSER MED MIXED GRILL OG SKYSAUCE

Små kartoffelkasser fyldt med lækre stegte sager, stegte gyldne løgskiver og glødende varme, grønne haricoverts, fintspånet peberrod og ikke mindst en kande kraftig, mørk skysauce, smagt til med madeira. - Det er en lækker natmad på gammeldags facon, som vil gøre lykke på en dejlig sommeraften, der er på vej til at finde sin afslutning. - Om få dage er det Sct. Hansaften.

Kartoffelmosen er selvfølgelig bedst hjemmelavet, men pulvermos, kvikket op med en god klat smør og smagt til, kan da bruges.

En fornem og lækker ret, der nok skal gøre sig som natmad, også i en moderne tid.

Opskriften er af  Mesterkokken R. Oest Larsen fra 1955
 

KARTOFFELKASSER MED MIXED GRILL OG SKYSAUCE

en portion god, ikke for lind kartoffelmos
mange små, ristede pølsebidder
små letstegte lammekoteletter
små stegte leverbidder
små letstegte tournedos
små stegte nyrebidder
tomatskiver
løg i skiver
smør eller margarine til stegning og gerne kogt af med løg og timian.

grønne haricoverts, koges i letsaltet vand
sprøde salatblade
fintspånet peberrod
løg
timian

Find et fint, smukt fad frem og sprøjt små firkantede og ovale kasser af en god, ikke for lind kartoffelmos. Der pyntes med små toppe i siderne.
Alt kød delt og skåret i små stykker samt løgringene ristes på panden i smør eller margarine.
Kasserne fyldes med lækre, stegte sager, f.eks. mange små, ristede pølsebidder, små letstegte lammekoteletter, små stegte leverbidder, stegt i brunet smør på panden i 3 minutter på hver side. Små letstegte tournedos, små stegte nyrebidder, stegte tomatskiver, blandet med stegte, gyldne løgskiver og glødende varme, grønne haricoverts.

Ved servering, sættes sprøde salatblade og fintspånet peberrod flot op. Sæt en kande kraftig, mørk skysauce, smagt til med madeira og gerne kogt af med løg og timian, på bordet.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.