Pien er bygget op som en trifli og forskellen er blot den, at pien skal i ovnen, hvor den i løbet af en times tid gør sig færdig.
Der er sukat i pien og det giver unægtelig en speciel smag. Bryder man sig ikke om det, kan sukat udelades.
Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956
PÆREPIE
1/2 kg dåsepærer
16 makroner
5 æg
3 1/4 dl fløde
2 spsk. sukker
1/2 spsk. kartoffelmel
vanilie
sherry
nøddekerner
sukat
kandiserede kirsebær
Kvinder i konservesindustrien i 50erne
creme
Æggeblommer, sukker og mel røres sammen. Fløde og vanilie koges og piskes i æggeblommerne og der piskes atter over ilden. Cremen afkøles og hældes i en skål. Hviderne piskes stive og blandes i.
Et lag makroner lægges i et ildfast fad. Makronerne dryppes med vin og dækkes med pærer uden saft. Derover lægges atter makroner, hakkede nødder, groft revet sukat og småtskårne kirsebær.
Cremen bredes over, sættes i ovnen ved 150 grader og bages 1 time.
Servér pærepie lunken med iskold flødeskum til.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.