En rest kogt fisk, renset for skind og ben og hakket fint er en ganske glimrende anledning til at servere en lækker fiskeomelet for familien.
Der er anvendt sur fløde i omeletten. Det er nok de færreste, der har 1/2 liter sur fløde stående, hvorfor der slet og ret anvendes fløde.
Opskriften er af Henriette Schønberg Erken fra 1946
FISKEOMELET
1 dyb tallerkenfuld kogt, renset, finthakket fiskekød
125 g smør
1 lille løg
1/2 liter sur fløde
5 æg
60 g hvedemel
salt
Smørret røres hvidt og heri blandes den rensede, hakkede fisk, det hakkede løg, melet, fløden og æggeblommerne. De stiftpiskede hvider vendes i salt efter smag. Denne blanding kommes i en godt smurt ildfast form og bages i ovnen ved jævn varme, ca. 3/4 time.
Servér fiskeomelet med smeltet smør eller en hvid sauce og nye kartofler.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.