torsdag

FISKEOMELET

Fiskeomelet, bagt i ovnen i ildfast fad, serveret med smeltet smør eller hvid sauce, er en lækker sommerret sammen med en skål nyopgravede kartofler.

En rest kogt fisk, renset for skind og ben og hakket fint er en ganske glimrende anledning til at servere en lækker fiskeomelet for familien.

Der er anvendt sur fløde i omeletten. Det er nok de færreste, der har 1/2 liter sur fløde stående, hvorfor der slet og ret anvendes fløde.

Opskriften er af Henriette Schønberg Erken fra 1946


FISKEOMELET

1 dyb tallerkenfuld kogt, renset, finthakket fiskekød
125 g smør
1 lille løg
1/2 liter sur fløde
5 æg
60 g hvedemel
salt

Smørret røres hvidt og heri blandes den rensede, hakkede fisk, det hakkede løg, melet, fløden og æggeblommerne. De stiftpiskede hvider vendes i salt efter smag. Denne blanding kommes i en godt smurt ildfast form og bages i ovnen ved jævn varme, ca. 3/4 time.

Servér fiskeomelet med smeltet smør eller en hvid sauce og nye kartofler.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.