De kolde, kogte kartofler er bedst, hvis kartoflerne er kogt dagen i forvejen og der er anvendt en ikke for stor, fast ny kartoffel for nye kartofler må der til.
Den kolde sauce kan eventuelt tilsættes flødeskum og smages til med revet peberrod. Ellers kan anvendes en færdigkøbt fiskesauce, smagt til med tomat og gjort ekstra lækker ved at røre saucen op med flødeskum.
Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956
FISKEFILETER MIDSOMMER
Fiskefileter efter behov
1 hovedsalat
agurk
tomat
Kolde, kogte kartofler i skiver
radiser
salatsauce, smagt til med flødeskum eller mayonnaise, rørt med flødeskum og smagt til med revet peberrod
Rødspættefileter eller andre fiskefileter rulles op i turban og dampes møre. drysset med lidt salt. Fileterne afkøles og toppes højt op på midten af et rundt fad. Udenom lægges kartoffelskiver i en tyk krans og indimellem lægges hovedsalat, skåret i kvarter. Små bunker af tomatskiver, agurkeskiver og radiser anbringes imellem og det hele overhældes med salatsaucen.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.