Her bruger vi hindbær, men jordbær er også fortrinlige til den læskende is.
I første forløb røres i bærblandingen nogle gange undervejs, så isen ikke stivner i flager. Dernæst tilsættes de stiftpiskede æggehvider, tilsat sukker.
Opskriften er fra Frøken Jensens Kogebog og til 6 personer
HINDBÆR SORBET
4 dl vand
1 1/2 dl sukker
300 g hindbær eller jordbær
2 æggehvider
4 spsk. sukker
Vand og sukker blandes, koges et par minutter og afkøles. Bærrene moses (eller findeles i blender). De røres i den kolde sukkerlage og blandingen sættes i fryser til den er halvstiv. Rør i den nogle gange undervejs for at undgå, at den stivner i flager.
Æggehviderne piskes meget stive og sukkeret tilsættes skefuldevis under kraftig piskning. De vendes i den halvfrosne sorbet, der sættes i fryseren og fryses færdig.
Servér hindbær sorbet i smukke portionsglas og spis isen straks, da den smelter hurtigt.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.