onsdag

HINDBÆR SORBET

Nu sommeren er over os, gælder det om at nyde den i fulde drag med alt hvad der hører sig til. - Til sommer hører is og en rigtig læskende én af slagsen er den dejlige sorbet is. Der er nogen usikkerhed om, hvorfra sorbet isen stammer, - om det i sin tid var sne, der blev blandet med frugt eller om den stammer fra en gammel mellemøstlig drik. 

Her bruger vi hindbær, men jordbær er også fortrinlige til den læskende is.
I første forløb røres i bærblandingen nogle gange undervejs, så isen ikke stivner i flager. Dernæst tilsættes de stiftpiskede æggehvider, tilsat sukker.

Opskriften er fra Frøken Jensens Kogebog og til 6 personer
 

HINDBÆR SORBET

4 dl vand
1 1/2 dl sukker
300 g hindbær eller jordbær
2 æggehvider
4 spsk. sukker

Vand og sukker blandes, koges et par minutter og afkøles. Bærrene moses (eller findeles i blender). De røres i den kolde sukkerlage og blandingen sættes i fryser til den er halvstiv. Rør i den nogle gange undervejs for at undgå, at den stivner i flager.
Æggehviderne piskes meget stive og sukkeret tilsættes skefuldevis under kraftig piskning. De vendes i den halvfrosne sorbet, der sættes i fryseren og fryses færdig.

Servér hindbær sorbet i smukke portionsglas og spis isen straks, da den smelter hurtigt.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.