Ymer er et sødmælksprodukt, syrnet med mælkebakterier, som danskerne har kendt siden 1930.
Ymerfromage kan tilberedes med eller uden æg, her undlader vi ægget.
Opskrift : Det Danske Landkøkken af 1950
YMERFROMAGE
5 dl ymer
4 spsk. sukker
korn af 1/2 stang vanilie eller vaniliesukker
5 blade husblas
2 dl piskefløde
pynt
flødeskum
50 g smuttede mandler
Ymer, sukker og vanilie piskes sammen. Husblasen udblødes 5 - 10 minutter i koldt vand, smeltes over vandbad og tilsættes i en tynd stråle, medens der røres. Fløden piskes til skum og vendes i ymerblandingen.
Hæld fromagen op i en randform eller en serveringsskål, sæt den i køleskabet og lad den stivne.
Hak de smuttede mandler groft på langs og rist dem på en tør pande.
Servér ymerfromage, pyntet med flødeskum og ristede mandler sammen med kirsebærsauce eller nogle af årstidens friske bær.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.