Fiskefrikadeller. -Vi opfordres alle til at spise fisk, mindst e'n gang om ugen, så i dag ser vi på fiskefrikadeller som jeg fik i barndomshjemmet. De blev serveret med små pillekartofler, smørsovs, remoulade og citronsnitter.
Det var dejlige fiskefrikadeller og de står den dag i dag på vores middagsbord i samme udgave.
Men, men, men ......... verdens bedste fiskefrikadeller skal vi til Nexø efter.
Fiskeforretningen på havnen laver fiskefrikadeller, som næppe kan overgås af nogen.
Vi har aldrig smagt noget bedre og når vi er på Bornholm, styrter vi til Nexø efter dem. Her går de da også som varmt brød.
Forespørgsler på stedet, bringer os ikke meget nærmere definitionen på de gyldne klumper.
Her er imidlertid opskriften på barndommens fiskefrikadeller, som bestemt også er gode :
FISKEFRIKADELLER
500 g hk. torsk
5 spsk. rasp
1 spsk. mel
1 æg
danskvand
salt, peber
flydende mgr. eller rapsolie
Rør det hk. kød med salt og tilsæt rasp, mel, æg, peber og danskvand til konsistensen er passende og kan formes til frikadeller, som med en ske sættes på panden i det brusende mgr.
Steges gyldne på alle sider.
At der er brugt flydende mgr. eller rapsolie, skyldes indholdet af flerumættede fedtsyrer, - det gode fedt.
Alm. husholdningsmargarine består af mættet fedt, den slags fedt, som giver os åreforkalkninger.
Smagsmæssig er der faktisk ingen forskel på fiskefrikadellerne.
VELBEKOMME
Det var dejlige fiskefrikadeller og de står den dag i dag på vores middagsbord i samme udgave.
Men, men, men ......... verdens bedste fiskefrikadeller skal vi til Nexø efter.
Fiskeforretningen på havnen laver fiskefrikadeller, som næppe kan overgås af nogen.
Vi har aldrig smagt noget bedre og når vi er på Bornholm, styrter vi til Nexø efter dem. Her går de da også som varmt brød.
Forespørgsler på stedet, bringer os ikke meget nærmere definitionen på de gyldne klumper.
Her er imidlertid opskriften på barndommens fiskefrikadeller, som bestemt også er gode :
FISKEFRIKADELLER
500 g hk. torsk
5 spsk. rasp
1 spsk. mel
1 æg
danskvand
salt, peber
flydende mgr. eller rapsolie
Rør det hk. kød med salt og tilsæt rasp, mel, æg, peber og danskvand til konsistensen er passende og kan formes til frikadeller, som med en ske sættes på panden i det brusende mgr.
Steges gyldne på alle sider.
At der er brugt flydende mgr. eller rapsolie, skyldes indholdet af flerumættede fedtsyrer, - det gode fedt.
Alm. husholdningsmargarine består af mættet fedt, den slags fedt, som giver os åreforkalkninger.
Smagsmæssig er der faktisk ingen forskel på fiskefrikadellerne.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.